Πάντα τα έβλεπα και πάντα τα ζήλευα. Βλέπεις νόμιζα πως ήταν κάτι δύσκολο. Ευτυχώς η δοκιμή με έπεισε. Τώρα δε βλέπω την ώρα να έρχονται Χριστούγεννα να τα ετοιμάζω.
Υλικά:
Μπισκότα πτι μπερ – ανάλογα το σπιτάκι – αυτό που έχω στη φώτο χρειάζεται 11
Καραμέλες μικρού μεγέθους σε διάφορα χρώματα
Μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Για το γλάσο διακόσμησης:
ζάχαρη άχνη
νερό
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Σε αντικολητικό τηγάνι σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει – να γίνει ρευστή κολλώδες, σαν καραμέλα – ανακατεύοντας συνεχώς με κουτάλι. – – Όπου και να διάβαζα τη συνταγή έλεγε σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά, εγώ μάλλον επειδή είμαι ανυπόμονη έβαλα το μάτι στο τέρμα και μόλις άρχισε να λιώνει το κατέβασα στο μισό — . Πολύ προσοχή μην έρθει σε επαφή με δέρμα, καίει πάααααρα πολύ. Αν κοκαλώσει ανάβουμε πάλι το μάτι και λιώνει πάλι.
Πάνω σε λαδόκολλα, βάζουμε τέσσερα μπισκότα για βάση, στα σημεία ένωσης, βουτάμε τα μπισκότα στην καραμέλα και τα ενώνουμε. Οι κινήσεις μας να είναι σχετικά γρήγορες γιατί η καραμέλα κοκαλώνει αμέσως. Στη συνέχεια φτιάχνουμε πάνω στη βάση ένα κουτάκι με άλλα τέσσερα μπισκότα. Στη συνέχεια με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε ένα μπισκότο σε δύο τρίγωνα, χρειάζεται για τη σκεπή. Κόβουμε σιγά σιγά για να μη γίνει το μπισκοτάκι, θρύψαλλα. Με τα δύο τρίγωνα και δύο ακόμη μπισκότα κολλάμε και τη σκεπή.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Αυτό ήταν! Το σπιτάκι μας είναι έτοιμο και έχει έρθει η ώρα της διακόσμησης!
Προετοιμασία γλάσου.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό. Για να πετύχουμε πηχτό μέιγμα που δε στάζει ρίχουμε ελάχιστο νερό. Αν βλέπουμε ότι θέλει κι άλλο πίξιμο προσθέτουμε άχνη.
Από εκεί κι έπειτα χωρίζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε σταγόνες από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Τόσο απλό!
Καλή επιτυχία!