HappyMum Angie

Παιδί, DIY, Συνταγές, Blogging

ΑΡΧΙΚΗ      ΠΡΟΦΙΛ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
  • DO IT YOURSELF
    • ΠΑΙΔΙ
    • ΠΑΡΤΥ
    • ΒΑΠΤΙΣΗ
    • ΣΠΙΤΙ
    • ΠΑΣΧΑ
    • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
  • BLOGGING
    • TUTORIALS
      • ALL TUTORIALS
      • BLOGGER
      • WORDPRESS
      • FACEBOOK TIPS
    • ΜΑΜΑΔΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • GUEST POSTS
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ
  • ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    • ΒΙΒΛΙΑ
    • ΚΟΥΖΙΝΑ
      • ΦΑΓΗΤΑ
      • ΓΛΥΚΑ
    • FAMILIVES
    • ΝΕΑ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΛΥΚΑ / Τάρτα με πορτοκάλι και σοκολάτα

Τάρτα με πορτοκάλι και σοκολάτα

17/10/2013 By: HappyMum Angie

Μιλάμε για το γλυκό!! Εύκολο και γρήγορο. Σοκολατένιο αλλά έρχεται σε ισορροπία με το πορτοκάλι που περιέχει. Σκέτη τρέλα!!

Υλικά
Για τη βάση: Για τη γέμιση: Για τη διακόσμηση:
250γρ μπισκότα digestive*
50γρ φουντούκια
2 κρόκους αυγών
2κ.σ.ζάχαρη
100γρ βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από πορτοκάλι**
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 κρόκους αυγών
χυμό από 2 πορτοκάλια
2 σοκολάτες πραλίνα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, τα φουντούκια, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε εώς ότου ανακατευθεί με το μείγμα, τέλος ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Η βάση μας είναι έτοιμη. Την απλώνουμε σε ταψί-φόρμα και με ποτήρι χτυπαμε από το κέντρο προς τα έξω για να δημιουργηθεί τοίχωμα.

Ύστερα βάζουμε την πραλίνα (εγώ χρησιμοποιώ merenda) σε μπαλάκια, διάσπαρτα πάνω στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Με σύρμα χτυπάμε το γάλα και τους κρόκους. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη τη ρίχνουμε πάνω στη βάση και καλύπτουμε και τα μπαλάκια. Τέλος τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 είκοσι λεπτά.

Μόλις παγώσει (2 ώρες περίπου) τη διακοσμούμε την άχνη και τη σοκολάτα που την έχουμε κάνει ξύσμα. (δε χρησιμοποιώ άχνη, εκτός αν όντως θέλω να κάνω ιδιαίτερη διακόσμηση)

tartaportokalisokolata4 tartaportokalisokolata2 tartaportokalisokolata3
tartaportokalisokolata1 tartaportokalisokolata5

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 500γρ μπισκότο για πιο παχιά βάση!
**Αν σας αρέσουν και οι πιο ξινές γεύσεις αντί πορτοκάλι χρησιμοποιείστε λεμόνι!

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com

Εάν σου άρεσε, μοιράσου το...Share on facebook_save
Facebook Save
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on email
Email
Share on print
Print
HappyMum Angie - Για μέναΕίμαι η Άντζυ και σας καλωσορίζω στο blogοσπιτάκι μου! Θέλετε να μάθετε πιο πολλά για μένα? Διαβάστε εδώ

Παρακολουθώ

Follow me on Instagram απλά σαρώνοντας την παρακάτω εικόνα!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Copyright © 2023 · Modern Blogger Pro Theme By, Pretty Darn Cute Design