Μιλάμε για το γλυκό!! Εύκολο και γρήγορο. Σοκολατένιο αλλά έρχεται σε ισορροπία με το πορτοκάλι που περιέχει. Σκέτη τρέλα!!
Υλικά | ||
Για τη βάση: | Για τη γέμιση: | Για τη διακόσμηση: |
250γρ μπισκότα digestive* 50γρ φουντούκια 2 κρόκους αυγών 2κ.σ.ζάχαρη 100γρ βούτυρο λιωμένο ξύσμα από πορτοκάλι** |
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 3 κρόκους αυγών χυμό από 2 πορτοκάλια |
2 σοκολάτες πραλίνα ζάχαρη άχνη |
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, τα φουντούκια, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε εώς ότου ανακατευθεί με το μείγμα, τέλος ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Η βάση μας είναι έτοιμη. Την απλώνουμε σε ταψί-φόρμα και με ποτήρι χτυπαμε από το κέντρο προς τα έξω για να δημιουργηθεί τοίχωμα.
Ύστερα βάζουμε την πραλίνα (εγώ χρησιμοποιώ merenda) σε μπαλάκια, διάσπαρτα πάνω στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Με σύρμα χτυπάμε το γάλα και τους κρόκους. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη τη ρίχνουμε πάνω στη βάση και καλύπτουμε και τα μπαλάκια. Τέλος τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 είκοσι λεπτά.
Μόλις παγώσει (2 ώρες περίπου) τη διακοσμούμε την άχνη και τη σοκολάτα που την έχουμε κάνει ξύσμα. (δε χρησιμοποιώ άχνη, εκτός αν όντως θέλω να κάνω ιδιαίτερη διακόσμηση)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 500γρ μπισκότο για πιο παχιά βάση!
**Αν σας αρέσουν και οι πιο ξινές γεύσεις αντί πορτοκάλι χρησιμοποιείστε λεμόνι!
Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com