HappyMum Angie

Παιδί, DIY, Συνταγές, Blogging

ΑΡΧΙΚΗ      ΠΡΟΦΙΛ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
  • DO IT YOURSELF
    • ΠΑΙΔΙ
    • ΠΑΡΤΥ
    • ΒΑΠΤΙΣΗ
    • ΣΠΙΤΙ
    • ΠΑΣΧΑ
    • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
  • BLOGGING
    • TUTORIALS
      • ALL TUTORIALS
      • BLOGGER
      • WORDPRESS
      • FACEBOOK TIPS
    • ΜΑΜΑΔΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • GUEST POSTS
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ
  • ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    • ΒΙΒΛΙΑ
    • ΚΟΥΖΙΝΑ
      • ΦΑΓΗΤΑ
      • ΓΛΥΚΑ
    • FAMILIVES
    • ΝΕΑ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΛΥΚΑ / Τα σοκολατάκια της γιαγιάς

Τα σοκολατάκια της γιαγιάς

16/12/2016 By: HappyMum Angie

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή πως περίμενα τα Χριστούγεννα. Δεν έβλεπα την ώρα να στολίσουμε και πιο πολύ να μας φωνάξει η γιαγιά να στολίσουμε παρέα, όχι μόνο γιατί δεν άφηνε καδράκι και κουρτίνα χωρίς στολίδι αλλά γιατί είχε μια υπέροχη φάτνη. Εκτός από το Χριστούλη, την Παναγίτσα, τον Ιωσήφ και τον Άγγελο με το αστέρι πάνω από τη φάτνη, είχε ένα σωρό ζωάκια προβατάκια, αγελαδίτσες, γαϊδουράκια, σκυλάκια και τους μάγους με τις καμήλες τους. Ιδίως οι μάγοι με τις καμήλες ήταν σαν αληθινοί. Κάθε μεσημέρι με το που τελείωνα το σχολείο πήγαινα να χαθώ εκεί κάτω από το τεράστιο δέντρο και να παίξω ξαναζώντας την ιστορία που μου είχε διηγηθεί η γιαγιά για τη Γέννηση ξανά και ξανά.

Τα Χριστούγεννα γιόρταζε και ο παππούς και αυτό σήμαινε σίγουρα 70 άτομα τραπέζωμα. Η γιαγιά ξεκινούσε από νωρίς κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, γαλακτομπούρεκο, γλυκό του ταψιού και τρεις διαφορετικές συνταγές σοκολατάκια. Ε η μια από αυτές τις τρεις απλά τη λάτρευα και τη λατρεύω. Έτρωγα πάρα πολλά σοκολατάκια καθώς έπαιζα κάτω από το δέντρο και ακόμη θυμάμαι τη γιαγιά μου: Αααααχ άσε και κανένα για τη γιορτή και μετά όλα δικά σου! Βέβαια έφτιαχνε τόσα πολλά που δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει.

Τόσα χρόνια τα απολάμβανα από τα χεράκια της, δε ρωτούσα τη συνταγή γιατί νόμιζα ότι θα ήταν κάτι δύσκολο και ιδιαίτερο. Μέχρι πέρυσι. Αποφάσισα να τα δοκιμάσω και μόνη μου. Και πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα από τα 4 μόνο υλικά και φυσικά την εκτέλεση.

Υλικά:
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. καρύδι
ανθόνερο
500 γρ. κουβερτούρα (απλή ή γάλακτος)

Εκτέλεση:
– Αλέθουμε στο μπλέντερ τα καρύδια
– Στη συνέχεια σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
– Ρίχνουμε σιγά σιγά το ανθόνερο μέχρι να γίνει σα ζύμη, ώστε να μπορούμε το πλάσουμε σε μπαλάκια.
– Πλάθουμε τα μπαλάκια.
– Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
– Βάζουμε τα μπαλάκια ένα ένα μέσα στο κατσαρολάκι.
– Μόλις όλο το μπαλάκι έχει γύρω γύρω σοκολάτα, αφήνουμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Η συνατγή φιλοξενείται και στο akispetretzikis.com!

Τόσο απλά!
Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει!

Εάν σου άρεσε, μοιράσου το...Share on facebook_save
Facebook Save
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on email
Email
Share on print
Print
HappyMum Angie - Για μέναΕίμαι η Άντζυ και σας καλωσορίζω στο blogοσπιτάκι μου! Θέλετε να μάθετε πιο πολλά για μένα? Διαβάστε εδώ

Παρακολουθώ

Follow me on Instagram απλά σαρώνοντας την παρακάτω εικόνα!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Copyright © 2023 · Modern Blogger Pro Theme By, Pretty Darn Cute Design