Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή ενός σοκολατέεεεεενιου κέικ που προσωπικά λατρεύω και είμαι ικανή να το αποτελειώσω με το που το ετοιμάσω!!!
Υλικά | ||
Για τη ζύμη: | Για την επικάλυψη: | |
170γρ κουβερτούρα 80γρ αλεύρι 180γρ ζάχαρη 150γρ βούτυρο 4 αυγά 1 βανίλια |
170γρ κουβερτούρα λίγο γάλα ή βούτυρο |
Εκτέλεση:
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια, τα κάνουμε μαρέγκα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Ύστερα σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
![]() |
![]() |
Αφού λιώσουν ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις γίνουν ένα, προσθέτουμε τη μαρέγκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματοθεί – όχι πολύ ώρα όμως.
![]() |
![]() |
Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα που έχουμε αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζουμε το φούρνο στο αερόθερμο και το αφήνουμε μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό μέσα από το κέικ.
Αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα, έξω από το φούρνο για να ετοιμάσουμε την επικάλυψη. Πάλι σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε τόσο βούτυρο ή γάλα ή κρέμα γάλακτος (ότι έχουμε) για να πάρει ρευστή μορφή και μόλις παγώσει να είναι μαλακή στην αφή η σοκολάτα.
Μόλις είναι έτοιμο, γυρίζουμε το κέικ (το χρώμα που έχει είναι λόγω της αλευρωμένης φόρμας) στην πιατέλα και το περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα! Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε και με τριμμένα φουντούκια!!
Προσωπικά το χωρίζω στα 3 γιατί τρελαινόμαστε και για τη σοκολάτα της επικάλυψης!! Α!! και όταν είναι για προσωπική χρήση, δε χρειάζεται να καθαρίσετε την πιατέλα από την περισσευούμενη σοκολάτα, θα φαγωθεί και αυτή!!!
Καλό είναι την επικάλυψη να τη ρίξουμε πριν παγώσει το κέικ.
![]() |
![]() |
![]() |
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!
Κατεβάστε ή εκτυπώστε τη συνταγή πατώντας στην εικόνα: |
![]() |