HappyMum Angie

Παιδί, DIY, Συνταγές, Blogging

ΑΡΧΙΚΗ      ΠΡΟΦΙΛ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
  • DO IT YOURSELF
    • ΠΑΙΔΙ
    • ΠΑΡΤΥ
    • ΒΑΠΤΙΣΗ
    • ΣΠΙΤΙ
    • ΠΑΣΧΑ
    • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
  • BLOGGING
    • TUTORIALS
      • ALL TUTORIALS
      • BLOGGER
      • WORDPRESS
      • FACEBOOK TIPS
    • ΜΑΜΑΔΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • GUEST POSTS
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ
  • ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    • ΒΙΒΛΙΑ
    • ΚΟΥΖΙΝΑ
      • ΦΑΓΗΤΑ
      • ΓΛΥΚΑ
    • FAMILIVES
    • ΝΕΑ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΛΥΚΑ / Πιο σοκολατένιο κέικ, δε γίνεται!

Πιο σοκολατένιο κέικ, δε γίνεται!

20/10/2014 By: HappyMum Angie

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή ενός σοκολατέεεεεενιου κέικ που προσωπικά λατρεύω και είμαι ικανή να το αποτελειώσω με το που το ετοιμάσω!!!

Υλικά
Για τη ζύμη: Για την επικάλυψη:
170γρ κουβερτούρα
80γρ αλεύρι
180γρ ζάχαρη
150γρ βούτυρο
4 αυγά
1 βανίλια
170γρ κουβερτούρα
λίγο γάλα ή βούτυρο

Εκτέλεση:
keik-sokolata1Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια, τα κάνουμε μαρέγκα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Ύστερα σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.

keik-sokolata2 keik-sokolata3

keik-sokolata4Αφού λιώσουν ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις γίνουν ένα, προσθέτουμε τη μαρέγκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματοθεί – όχι πολύ ώρα όμως.

keik-sokolata5 keik-sokolata6

keik-sokolata7Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα που έχουμε αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζουμε το φούρνο στο αερόθερμο και το αφήνουμε μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό μέσα από το κέικ.

keik-sokolata9Αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα, έξω από το φούρνο για να ετοιμάσουμε την επικάλυψη. Πάλι σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε τόσο βούτυρο ή γάλα ή κρέμα γάλακτος (ότι έχουμε) για να πάρει ρευστή μορφή και μόλις παγώσει να είναι μαλακή στην αφή η σοκολάτα.

Μόλις είναι έτοιμο, γυρίζουμε το κέικ (το χρώμα που έχει είναι λόγω της αλευρωμένης φόρμας) στην πιατέλα και το περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα! Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε και με τριμμένα φουντούκια!!
Προσωπικά το χωρίζω στα 3 γιατί τρελαινόμαστε και για τη σοκολάτα της επικάλυψης!! Α!! και όταν είναι για προσωπική χρήση, δε χρειάζεται να καθαρίσετε την πιατέλα από την περισσευούμενη σοκολάτα, θα φαγωθεί και αυτή!!!

Καλό είναι την επικάλυψη να τη ρίξουμε πριν παγώσει το κέικ.

keik-sokolata8 keik-sokolata10 keik-sokolata11

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

Κατεβάστε ή εκτυπώστε τη συνταγή
πατώντας στην εικόνα:
Εάν σου άρεσε, μοιράσου το...Share on facebook_save
Facebook Save
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on email
Email
Share on print
Print
HappyMum Angie - Για μέναΕίμαι η Άντζυ και σας καλωσορίζω στο blogοσπιτάκι μου! Θέλετε να μάθετε πιο πολλά για μένα? Διαβάστε εδώ

Παρακολουθώ

Follow me on Instagram απλά σαρώνοντας την παρακάτω εικόνα!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Copyright © 2023 · Modern Blogger Pro Theme By, Pretty Darn Cute Design