Τον τελευταίο χρόνο έχω πορωθεί να φτιάχνω μπισκότα, με στικ ή χωρίς και να τα διακοσμώ με ζαχαρόπαστα. Θα ήθελα όμως και να τα τρώω εγώ – γιατί οι υπόλοιποι τα τρώνε – εμένα όμως όσες συνταγές και να δοκίμασα καμία δε με ικανοποιούσε γευστικά. Ικανοποίηση ένιωθα από το αισθητικό αποτέλεσμα, όπως τα μπισκοτάκια που είχα ετοιμάσει για να κεράσω τον κόσμο στο μαιευτήριο μόλις γέννησα. Σήμερα όμως πέτυχα και γεύση, ελπίζω να την απολαύσετε κι εσείς!!
Υλικά:
100γρ. ζάχαρη
225γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο, συν ότι χρειαστεί για το αλεύρωμα
150γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκος αυγού
1κ.λ εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μπολ ή μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο, μέχρι να γίνει τριφτή η ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα. Έπειτα δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια – καλύτερα να την αλευρώσουμε και λίγο – μέχρι να μαλακώσει. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο, περίπου 5χιλ. πάχος. Αν κολλάει στον πλάστη η ζύμη τη βάζουμε για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια με κουπάτ κόβουμε σχέδια της αρεσκείας μας και τα βάζουμε στο ταψί, που του έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Φαίνονται και από το χρώμα, μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε. Για να κρυώσουν τα τοποθετούμε σε σχάρα. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με γλάσο ή ζαχαρόπαστα.
Τόσο απλό!
Καλή επιτυχία!