Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε reunion εννοούμε μάζωξη συμμαθητών από τα παλιά. Εγώ δεν εννοώ ακριβώς αυτό. Το reunion του 206 είναι η συνάντηση που κάναμε με τις άλλες δυο κοπέλες που ήμασταν μαζί στο μαιευτήριο – στη δεύτερη γέννα μου! Ακόμη περίεργο μου φαίνεται..
Είχαμε δέσει όμως από την αρχή και περάσαμε πολύ καλά και τις 3 ημέρες που μείναμε στο μαιευτήριο. Η μία κοπέλα ψυχολόγος με ήδη ένα παιδάκι, ήρεμη, γαλήνια, μου άρεσε να την ακούω να μιλάει, ο τόνος της φωνής της, ο τρόπος της, δεν ξέρω τι ακριβώς πάντως κάτι με τραβούσε… Και φυσικά δεν είναι να χάνεις ευκαιρία και να μην ακούσεις όσα έχει να σου πει γιατί το επάγγελμα και η εμπειρία της έχουν πολλά να σε διδάξουν. Η άλλη κοπέλα συνομίληκή μου, στο πρώτο της παιδάκι επίσης ήρεμη, χαλαρή και ευκαιρία για εμάς να μοιραστούμε γνώσεις και όπου χρειάζεται να τη βοηθήσουμε!
Το καλύτερό μου θυμάμαι ήταν τα πρωινά μας καφεδάκια. Είχαμε και οι 3 τα μωράκια σχεδόν όλο το 24ωρο στο δωμάτιο, όμως την ώρα του πρωινού που τα έπαιρναν για να τα δει παιδίατρος βρίσκαμε ευκαιρία για πιο πολύ κουβεντολόι από ότι τις υπόλοιπες ώρες… Εγώ τα απόλαυσα και τα 3 πρωινά που πέρασα με τα κορίτσια, ήταν η ώρα μας χωρίς παιδιά και επισκέπτες.
Έφτασε και η μέρα που μια μια πέρναμε εξιτήριο όμως να’ναι καλά το facebook κρατήσαμε επαφή, ανταλάσσαμε εμπειρίες και φώτο των μωρών μας – άσε που έχουν κοριτσάκια κι έχω και δυο γιους να αποκαταστήσω, δεν τις χάνεις τέτοιες επαφές!!!!!!! Η πρόταση για συνάντηση έπεσε και ένα ωραίο πρωί μαζευτήκαμε σπίτι μου. Τα μωρά να μπουσουλάνε στο χαλάκι τους, να θηλάζουν και να κοιμούνται εναλλάξ, εμείς να μη βάζουμε γλώσσα μέσα και πρώτη πρώτη εγώ φυσικά και ο Άγγελος να βλέπει τόσα μωρά και να λέει: Όλο μωρά… Η ώρα όμως όταν περνάς όμορφα περνάει γρήγορα οπότε και αναμένουμε την επόμενη συνάντηση!
Με αυτή την επίσκεψη λοιπόν κολλάει και το γλυκάκι που ήθελα να προσφέρω..
Υλικά:
250γρ βούτυρο
350γρ μαύρη σοκολάτα
250γρ ζάχαρη
5 αυγά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια και κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα. Μέχρι να χρειαστούμε τη μαρέγκα τη βάζουμε στο ψυγείο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γυαλιστερό μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε πρώτα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βγάζουμε τη μαρέγκα από το ψυγείο και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Τέλος βάζουμε λαδόσκολλα στον πάτο μιας φόρμας και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να γινει στερεή στην αφή . Αφήνουμε τη φόρμα να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
Συνδυάζεται και με παγωτό, σαντιγύ αλλά και σκέτο.
Καλή επιτυχία!