HappyMum Angie

Παιδί, DIY, Συνταγές, Blogging

ΑΡΧΙΚΗ      ΠΡΟΦΙΛ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
  • DO IT YOURSELF
    • ΠΑΙΔΙ
    • ΠΑΡΤΥ
    • ΒΑΠΤΙΣΗ
    • ΣΠΙΤΙ
    • ΠΑΣΧΑ
    • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
  • BLOGGING
    • TUTORIALS
      • ALL TUTORIALS
      • BLOGGER
      • WORDPRESS
      • FACEBOOK TIPS
    • ΜΑΜΑΔΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • GUEST POSTS
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ
  • ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    • ΒΙΒΛΙΑ
    • ΚΟΥΖΙΝΑ
      • ΦΑΓΗΤΑ
      • ΓΛΥΚΑ
    • FAMILIVES
    • ΝΕΑ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΛΥΚΑ / Μελομακάρονα!

Μελομακάρονα!

04/12/2014 By: HappyMum Angie

Πρώτη φορά μελομακάρονα έφτιαξα πέρυσι. Τα προηγούμενα χρόνια δούλευα και προτιμούσα αυτά που θα έφτιαχνε η γιαγιά ή να αγοράσω λίγα. Πέρυσι όμως βρισκόμουν σπίτι με άδεια εγκυμοσύνης οπότε είχα και χρόνο και όρεξη! Για μένα είναι τα πιο νόστιμα που έχω φάει, όχι επειδή τα φτιάχνω εγώ αλλά επειδή η συνταγή είναι πολύ καλή! Και φυσικά δε θα μπορούσε παρά να είναι του Πετρετζίκη!!

Και μη σας ξεγελάνε τα πολλά υλικά η διαδικασία είναι απλούστατη!!!

Μείγμα 1 Μείγμα 2 Σιρόπι
– 400γρ χυμό πορτοκάλι
– 400γρ σπορέλαιο
– 180γρ ελαιόλαδο
– 50γρ ζάχαρη άχνη
– 1/2 κγ γαρύφαλλο
– 2-3 κγ κανέλλα
– 1/4 κγ σόδα
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 1κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 200γρ σιμιγδάλι ψιλό
– 500γρ νερό
– 800γρ ζάχαρη κρυσταλλική
– 150γρ μέλι
– 3 στικ κανέλας
– 3 γαρύφαλλα
– 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βράζοντας το σιρόπι 3-4 ώρες* πριν ετοιμάσουμε τα μελομακάρονα για να έχει κρυώσει.Ρίχνουμε σε μπολ τα υλικά από το μείγμα 1 και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υλικά από το μείγμα 2 και ανακατεύουμε** απαλά και για πολύ λίγο. Ίσα να ανακατευθούν τα υλικά.Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς.***Με το που βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα πετάμε στο κρύο σιρόπι για 20”****, τα σουρώνουμε, τα μελώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια.

*Εγώ ετοιμάζω το σιρόπι και από το προηγούμενο βράδυ αν έχω σκοπό να τα ετοιμάσω το πρωί και το αφήνω στην κατσαρόλα μισοσκεπασμένο.
** Μόλις ρίξω τα υλικά από το μείγμα 2 ανακατεύω απαλά με τα χέρια ίσα ίσα για να απορροφηθεί το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
*** Στο δικό μου φούρνο τα ψήνω στους 200 βαθμούς 12-13 λεπτά από τη μια πλευρά, τα γυρίζω και από την άλλη και τα αφήνω κανά 10λεπτο, φαίνονται και από το χρώμα.
**** Προσωπικά τα αφήνω ίσως και λίγο παραπάνω αλλά στο μισό χρόνο τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Το πόσο θα τα αφήσουμε στο σιρόπι εξαρτάται πόσο μαλακά και ζουμερά τα θέλουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

Πηγή συνταγής akispetretzikis.com

Εάν σου άρεσε, μοιράσου το...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print
HappyMum Angie - Για μέναΕίμαι η Άντζυ και σας καλωσορίζω στο blogοσπιτάκι μου! Θέλετε να μάθετε πιο πολλά για μένα? Διαβάστε εδώ

Παρακολουθώ

Follow me on Instagram απλά σαρώνοντας την παρακάτω εικόνα!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Copyright © 2021 · Modern Blogger Pro Theme By, Pretty Darn Cute Design

Το happymumangie.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξατομικεύει την περιήγησηκάθε χρήστη. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε στη χρήση cookies. Πολιτική απορρήτου για cookies.ΣυμφωνώΌχι Ευχαριστώ