Κάποιοι το γνωρίζουν ως κορμό, άλλοι ως μωσαϊκό, εμένα η μαμά μου, μου το έμαθε σαλάμι… Όπως και να το λέτε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Η συνταγή πιο απλή δε γίνεται, τα υλικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι και ο χρόνος που απαιτείται ελάχιστος!
Υλικά:
250γρ. βούτυρο
1 κούπα καρύδια
1/2 φλιτζανάκι του καφές κονιάκ ή λικέρ
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 αβγό (προαιρετικά)
1 και 1/2 πακέτο μπισκότα μιράντα Παπαδοπούλου
Εκτέλεση:
Σε μπλεντεράκι χτυπάμε τα καρύδια τόσο όσο θέλουμε, είτε ώσπου να γίνουν ψίχα είτε λίγο πιο χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τα μπισκότα , τα σπάμε σε τρία κομμάτια το κάθε ένα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το αναδευτήρι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να απορροφηθεί από τα μπισκότα και να δείχνουν σοκολατένια.
Τέλος ανοίγουμε μια λαδόκολλα ή ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μίγμα μέσα, διπλώνουμε και βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
Tips:
Καρύδια δε χρησιμοποιώ πάντα γιατί τις στιγμές που το αποφασίζω συνήθως δεν έχω, η γεύση όμως είναι εξίσου καλή.
Αυγό έβαζε η μητέρα μου, εγώ λόγω ότι είναι ωμό και δεν ψήνεται δε βάζω ποτέ. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην υφή ή τη γεύση.
Ευχαριστώ την εταιρεία Παπαδοπούλου για τη χορηγεία των μπισκότων. Διάλεξα αυτή τη συνταγή γιατί πραγματικά χρησιμοποιώ μόνο μιράντα Παπαδοπούλου, με οποιαδήπποτε άλλα μπισκότα ποτέ δεν είχα το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία!