Όπως έχω ξαναπεί μεγάλωσα σε επαρχία. Με μεγάλωσε η μαμά της μαμάς μου γιατί η μητέρα μου είχε κατάστημα. Αυτή λοιπόν είναι η καλή μου η γιαγιά που μεγαλώσαμε παρέα, με έμαθε ένα σωρό πράγματα από την άλφαβητα μέχρι να κάνω δουλειές στο σπίτι και να μαγειρεύω. Βέβαια ποτέ δε μαγείρεψα σαν αυτή. Η δική μου η κουζίνα είναι πολύ πιο ελαφριά από τη δική της. Στα γλυκά όμως δε μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. Οι αναλογίες είναι ακριβείς άρα και το αποτέλεσμα το ίδιο.
Αναφέρομαι στη φοβερή γαλατόπιτα που φτιάχνει και με έμαθε να φτιάχνω κι εγώ! Δεν είναι κάποια ιδιαίτερη συνταγή αλλά κρύβει ένα μυστικό στα υλικά που για μένα καθορίζει τη γεύση και δύσκολα ευχαριστιέμαι άλλη γαλατόπιτα το ίδιο.
Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στο γάλα που είναι κατσικίσιο, απευθείας από την κατσίκα της άλλης μου γιαγιάς που μένει στο χωριό.
Υλικά:
1κ. γάλα κατσικίσιο
120γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50γρ. ελαιόλαδο
4 αυγά
1 βανίλια ( εγώ χρησιμοποιώ με άρωμα πορτοκάλι)
Το ταψάκι το κανονίζετε εσείς ανάλογα με το πόσο λεπτή ή όχι σας αρέσει η πίτα.
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει το μείγμα κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Ύστερα ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ή πυρεξάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Καλή επιτυχία!