Ναι έφτιαξα και γλειφιτζούρια! Όχι δεν είχα σκοπό η δοκιμή έγινε μόνο και μόνο για τη βάπτιση του μπέμπη! Δε σας το έχω πει? Πολύ σύντομα έχουμε βάπτιση κι όλο ψάχνω τι να ετοιμάσω..! Μια ιδέα ήταν λοιπόν και τα γλειφιτζούρια!
Ευτυχώς που η απόπειρα πέτυχε με την πρώτη διότι η αλήθεια είναι δε θέλω να έχω στο σπίτι κάτι με τόσο πολύ ζάχαρη σε καθημερινή βάση. Διαβάζοντας τη συνταγή πραγματικά μου φάνηκε εύκολη, αυτό που φοβόμουν ήταν να καταφέρω να ενσωματώσω ζαχαρόπαστα και γενικά η διακόσμηση, το μέγεθος, το πάχος. Ελπίζω να μην ήταν η τύχη του πρωτάρη..!
Από όλα τα βήματα της συνταγής το πιο σημαντικό είναι το 6, δηλαδή να έχει βράσει σωστά η καραμέλα για να πετύχουν. Εγώ επειδή φοβόμουν για το πόσο βράσιμο χρειάζεται έβγαζα τακτικά και κοιτούσα αν έχει σκληρύνει. Μάλιστα από κάποια στιγμή και μετά ετοίμαζα και γλειφιτζούρια αλλά πραγματικά ήταν τόσο μαλακά που κολλούσαν στα δόντια. Οπότε προσοχή!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
Για όσες το επιχειρήσετε, καλή επιτυχία!!