Σουτζουκάκια με λουκάνικο μια συνταγή διαφορετική και πολύ πολύ νόστιμη. Δεν την είχα ξανακούσει μέχρι προχθές. Απλά τέλεια γεύση! Ας είναι καλά ο σεφ Πετρετζίκης – έχω μεγάλη αδυναμία στις συνταγές του. Ότι και να έχω δοκιμάσει είναι γρήγορο και πάντα νόστιμο!
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια: Για τη σάλτσα:
500γρ κιμά 1 ντομάτα κονκασέ
250γρ λουκάνικο χωριάτικο 1 ποτηράκι κρασιού, κόκκινο κρασί
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι λίγη ζάχαρη
πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λουκάνικο στο μίξερ έως ότου γίνει σαν πουρές. Προαιρετικά κύμινο και σκόρδο. Ανακατεύουμε μαζί με τον κιμά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί (περίπου 5 λεπτά). Ύστερα προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 10 λεπτά).
Συνοδεύουμε με πουρέ!