Είναι αρκετός καιρός που ήθελα να ανεβάσω αυτή τη συνταγή αλλά πάντα άφηνα την ανάρτηση στη μέση. Και τώρα που τα κατάφερα δε βρίσκω τις φωτογραφίες!!!! Σπιτική πίτσα για να πω την αλήθεια δε φτιάχναμε και πολύ συχνά μέχρι που άρχισε και ο μικρός να τρώει. Εγώ εκτός από τα κλασσικά φαγητά χρειάζομαι συνταγή, δεν είμαι και πολύ του αυτοσχεδιασμού. Η μαγειρική για μένα είναι ανάγκη. Όταν όμως μαγειρεύεις για άντρα με άποψη στο μαγείρεμα, θέλεις πάντα να εντυπωσιάζεις. Όχι δεν είναι μάγειρας ο άντρας μου αλλά θα μπορούσε. Έχω αναφέρει σε πιο παλιά ανάρτηση ότι κατά κύριο λόγο αυτός μαγειρεύει μιας και του αρέσει πάρα πολύ.
Εκείνη την ημέρα λοιπόν μου είχε πει πως μόλις επέστρεφε θα παραγγέλναμε πίτσες. Επειδή όμως είχε αρχίσει και ο μικρός να τσιμπάει από τα δικά μας φαγητά σκέφτηκα να ετοιμάσω μόνη μου. Άνοιξα το μικρό τετραδιάκι με τις συνταγές που καταγράφω και βρήκα μια ζύμη πίτσας που είχε δείξει κάποια στιγμή στην τηλεόραση ο λατρεμένος μου μάγειρας ο Πετρετζίκης!
Με τα υλικά που αναφέρω παρακάτω βγήκαν τα 2 ταψιά που βλέπετε στη φωτογραφία. Αυτό που έκανα ήταν να παίξω με τα υλικά της γέμισης, διαφορετικά για εμάς, διαφορετικά για το μικρό. Το πείραμα πέτυχε εις διπλούν. Ο μικρός τσάκισε το πιτσάκι του και ο μπαμπάς τρελάθηκε με το ζυμάρι και την ώρα που το άπλωνα στο ταψί επειδή ήταν πολύ ελαστικό αλλά και την ώρα που το έφαγε!
Ορίστε η συνταγή λοιπόν…
Ζύμη
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300γρ. νερό
8γρ. μαγιά ξερή (1 φακελάκι)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2κ.σ. λάδι
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, όχι πάρα πολύ αρκεί να ανακατευτούν. Σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πλέον είναι έτοιμο για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο κάθε φούρνος. Προσωπικά μόλις βάλω την πίτσα στο φούρνο κατεβάζω στους 200 και χρειάζεται το πολύ κανά τέταρτο.
Γέμιση πίτσας μεγάλων
Ότι έχει το ψυγείο σας!!
Γέμιση πίτσας μικρού
Έβρασα καρότα, κολοκύθια, πατάτες για να είναι μαλακά. Έκοψα το ζυμάρι σε στρογγυλή βάση, το πέρασα με χυμό από φρέσκια ντομάτα, πρόσθεσα κίτρινο τυρί και από πάνω τα βρασμένα λαχανικά.
Καλή επιτυχία!
Κι αν το δοκιμάσετε θέλω και τα δικά σας σχόλια!!
Κατεβάστε ή εκτυπώστε τη συνταγή πατώντας στην εικόνα: |
![]() |